“Voor de gasten ben je een luisteraar.” “Het geeft me een vakantiegevoel.” “Fietsen maakt weer mens van me.” “Ik heb nog nooit zoveel bekijks gehad.”

De mooie uitspraken zijn niet van de lucht als je mensen spreekt over het samen fietsen op de duofiets van Fietsmaatjes Hillegom Lisse. Elk gesprek levert een bijzonder verhaal op, terwijl het eigenlijk zo gewoon is: samen gezellig fietsen. Maar het kan zoveel voor mensen betekenen.

Voorkant magazine Fietsmaatjes Hillegom Lisse klein

Samen met andere vrijwilligers zat ik in de redactie van het jubileummagazine voor onze vijfjarige stichting. Naast fietsen met mijn moeder schrijf ik voor de nieuwsbrief en website al regelmatig stukjes, maar een compleet tijdschrift volschrijven is andere koek. Erg leuk om als team zo samen te werken met interviews plannen en maken, teksten schrijven, foto’s inplannen en verzamelen, gegevens bij elkaar harken, verzorgen van de opmaak, en het geheel enigszins co√∂rdineren. We zijn trots op het resultaat.

Lees hier het magazine online.

En steeds als ik die verhalen lees, word ik weer geraakt. Hoe belangrijk samen buiten in beweging zijn is, voor zoveel mensen, op zoveel manieren. Hou je ook van fietsen en gezelligheid? Kijk dan eens of er in jouw buurt Fietsmaatjes actief zijn en ga fietsen. Je wordt er blij van. En jij niet alleen.