Deze portfolio geeft je een indruk van wat ik als tekstschrijver, webredacteur en journalist voor je kan betekenen.

Nationaal Park Hollandse Duinen bij Scheveningen

Nationaal Park Hollandse Duinen

Nationaal Park Hollandse Duinen strekt zich uit over de brede kuststrook van Hoek van Holland tot Hillegom, inclusief landgoederen en cultuurlandschap landinwaarts. Samen met ruim 50 gebiedspartners wil het park de bijzondere natuur, het landschap en cultureel erfgoed duurzaam ontwikkelen en beschermen. Voor de website en de nieuwsbrief schrijf ik regelmatig artikelen. Zo mag ik interessante mensen interviewen over de natuurvereniging AVN, over de nieuwe parkentrees, over de kunst van het aanleggen van routenetwerken en over de cursus Gastheer van Nationaal Park Hollandse Duinen. Of ik vlecht verslagen samen tot een impressie van de Kennis- & Werkweek.


QualityZorg

QualityZorg geeft patiënten thuis specialistische wondzorg. In het jubileummagazine staan drie interviews van mijn hand. Dionne vertelt over haar masterthesis waarin ze onderzoekt hoe je de wondzorg zo organiseert, dat je de patiënt het beste helpt. Collega’s van het eerste uur Rens en Karin kijken vooral vooruit naar nieuwe manieren om hun specialistische kennis van wondzorg met partners te delen. En Sheryl, Sam en Denise komen achter de schermen vandaan waar ze dagelijks de puzzel van de planning weten op te lossen. Om de kapper en het biljart heen. 


Functionaliteiten Gebiedonline

Gebiedonline

De coöperatie Gebiedonline biedt een online platform waar je als buurt of beweging mensen met elkaar verbindt. Voor hun website www.gebiedonline.nl beschreef ik welke functionaliteiten het platform biedt en welke pilots er lopen om te onderzoeken hoe je mensen en organisaties nog beter aan elkaar kunt verbinden. 


KIJK Magazine website

KIJK Magazine

Op de website van KIJK Magazine vind je dagelijks up-to-date onderzoeksnieuws. Als webredacteur schreef ik korte en langere artikelen over wetenschappelijk en technisch nieuws. September t/m december 2020.


Interview met Leon Claessens in Cranium

Cranium

Prof. dr. Leon Claessens wil precies weten wat de dodo de das omdeed. Mijn interview met hem staat in Cranium (december 2020), het tijdschrift van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren, waarvoor ik ook redactiewerk doe.


Fietsmaatjes Hillegom Lisse interview krantenknipsel

Fietsmaatjes Hillegom Lisse

Fietsmaatjes Hillegom Lisse zorgen ervoor dat mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen, gezellig met een maatje samen buiten kunnen bewegen. Als lid van het communicatieteam houd ik interviews, schrijf ik persberichten en help ik bij het maken van nieuwsbrieven. Daarnaast fiets ik op de duofiets met mijn moeder. Op dit YouTube-filmpje fietsen Margareth en haar moeder Leny door de streek en vertel ik meer over Fietsmaatjes.


Artikel Blij om bot te vangen in Roots Magazine

Roots Magazine

Een vissersboot die rondjes draait, vol wetenschappers die graag bot willen vangen. Ik mocht mee op de unieke Kor en Bottocht en schreef er deze reportage over in Roots Magazine – juli/augustus 2020Omslag dossiereditie Ulfberht

Ulfberht

Na een uitgebreid interview met stripmaker Irene Berbée schreef ik als ghostwriter het voorwoord bij de dossiereditie van haar stripalbum Ulfberht en de teksten bij haar art dossier – september 2019.


Naturalis intocht T. rex pers_Foto Marten van Dijl

Naturalis Biodiversity Center Persvoorlichter

Bij de intocht van T. rex Trix en de opening van T. rex in Town in Naturalis organiseerde ik de persreis, onderhield ik de perscontacten en was ik medeverantwoordelijk voor de persontvangst. De (inter)nationale media-aandacht was groot – juni t/m september 2016.


Naturalis Tree of Life Domeinen

Naturalis Biodiversity Center communicatieadviseur

Voor de Naturalis Society brochure hield ik 26 interviews met wetenschappers en collectiemedewerkers, bijvoorbeeld over Geologie en Paleontologie. Ook zorgde ik voor de vormgeving en fotografie.


Onderzoekers aan het werk bij de opgraving op Mauritius

Tekstschrijver

Over de Dodo-expeditie hield ik een blog bij Trouw en Naturalis bij – augustus 2010