Deze portfolio geeft je een indruk van mijn schrijfstijl en de artikelen die ik als tekstschrijver, webredacteur en journalist voor diverse media geschreven heb.

Functionaliteiten Gebiedonline

Webredacteur

Voor www.gebiedonline.nl beschrijf ik welke functionaliteiten het platform biedt en welke pilots er lopen om te onderzoeken hoe je mensen en organisaties aan elkaar kunt verbinden. 

Nationaal Park Hollandse Duinen bij Scheveningen

Tekstschrijver

Voor Nationaal Park Hollandse Duinen interviewde ik twee enthousiaste ondernemers die deelnamen aan de cursus Gastheer van Nationaal Park Hollandse Duinen. Zij roemen de veelzijdigheid van het gebied, zoals Scheveningen hier uit het duin lijkt op te rijzen.


KIJK Magazine website

Webredacteur

Als webredacteur schreef ik korte en langere artikelen over wetenschappelijk en technisch nieuws voor de website van KIJK Magazine. September t/m december 2020.


Interview met Leon Claessens in Cranium

Journalist

Prof. dr. Leon Claessens wil precies weten wat de dodo de das omdeed. Mijn interview met hem staat in Cranium (december 2020), het tijdschrift van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren, waarvoor ik ook redactiewerk doe.


Fietsmaatjes Hillegom Lisse interview krantenknipsel

Tekstschrijver

Als lid van het communicatieteam van Fietsmaatjes Hillegom Lisse houd ik interviews, schrijf ik persberichten en help ik bij het maken van nieuwsbrieven.


Artikel Blij om bot te vangen in Roots Magazine

Journalist

Een vissersboot die rondjes draait, vol wetenschappers die graag bot willen vangen. Ik mocht mee op de unieke Kor en Bottocht en schreef er deze reportage over in Roots Magazine – juli/augustus 2020Omslag dossiereditie Ulfberht

Tekstschrijver

Na een uitgebreid interview met stripmaker Irene Berbée schreef ik als ghostwriter het voorwoord bij de dossiereditie van haar stripalbum Ulfberht en de teksten bij haar art dossier – september 2019.


Naturalis intocht T. rex pers_Foto Marten van Dijl

Persvoorlichter

Bij de intocht van T. rex Trix en de opening van T. rex in Town in Naturalis organiseerde ik de persreis, onderhield ik de perscontacten en was ik verantwoordelijk voor de persontvangst. De (inter)nationale media-aandacht was groot – juni t/m september 2016.


Naturalis Tree of Life Domeinen

Tekstschrijver /communicatieadviseur

Voor de Naturalis Society brochure hield ik 26 interviews met wetenschappers en collectiemedewerkers, bijvoorbeeld over Geologie en Paleontologie. Ook zorgde ik voor de vormgeving en fotografie.


Onderzoekers aan het werk bij de opgraving op Mauritius

Tekstschrijver

Over de Dodo-expeditie hield ik een blog bij Trouw en Naturalis bij – augustus 2010